Annons

Långbakad fläskkaré

10h 30min
0
5
6 Portioner
Bild för Elsa Lansing
Av Elsa Lansing Kategori Huvudrätt 25 juni, 2012

Ingredienser

1 kg
fläskkarré i bit
2 msk
Salt
1 l
Vatten
1 dl
färska örter
2 st
stora vitlöksklyftor
2 msk
flytande honung
1 tsk
grovmalen svartpeppar

Tillagning

10h 30min
  1. Sätt ugnen på 99 grader.
  2. Lägg karrén i en ugnsfast gryta. Fyll upp grytan med vatten så det täcker 2/3 av karrén.
  3. Häll ner saltet i vattnet och stoppa i den i ugnen.
  4. Låt den stå till köttet stå i ugnen ca 10 timmar.
  5. Ta ut köttet ur grytan och lägg den i en ugnsfast form. höj ugnsvärmen till 250 grader.
  6. Blanda kryddor, finriven vitlök, honung och peppar. Gnid in karrén och ge den färg i ugnen (ca 10- 15 min)

Tips från kocken

Bild för Elsa Lansing

"Låt karrén bakas under natten eller medan du är på jobbet. Den kan nästan aldrig tillagas för länge."

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.