Annons

Lammkotlettrad

0
5
4 Portioner
Av recept.se Kategori Huvudrätt 11 juli, 2012 Tidning isabellas
Lammkotlettrad

Ingredienser

800 g
lammkotlettrad
4 kvistar
rosmarin
4 kvistar
timjan
4 st
vitlöksklyftor
8 st
Valnötter
   
skal av en halv ekologisk citron
   
havssalt och färskmalen svartpeppar
50 g
pinjenötter

Tillagning

  1. Skåra fettsidan på lammet. Stek köttet i torr panna med fettkappan nedåt. När den är vackert gyllenbrun, vänd köttet och stek i ytterligare 1 minut.
  2. Hacka kryddörterna med vitlök, nötter och citronskal, lägg blandningen på köttet och krydda med salt och peppar
  3. Stek köttet färdigt i 175° varm ugn i 12–15 minuter, låt vila i 5 minuter. Vid serveringen, skär så att det blir 2–3 ben per person.

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.