Annons

Lammkorv med blomkål och fikon

30min
0
Betygsätt
4 Portioner
Bild för Elsa Lansing
Av Elsa Lansing Kategori Huvudrätt 7 september, 2012

Ingredienser

4 st
baguettbitar (gärna grova)
4 st
starka lammkorvar
1 dl
rostad lök

blomkålsmos

1 st
litet blomkålshuvud
1 dl
Mjölk
   
salt och peppar

vinägerkokta fikon

16 st
torkade fikon
2 dl
balsamvinäger
1 msk
maizena

Tillagning

30min
  1. Skiva fikonen och lägg dem i en kastrull tillsammans med balsamvinägern.
  2. Koka upp och låt koka tills vätskan reducerats till hälften.
  3. Strö över maizena och dra åt sidan.
  4. Dela blomkålen i mindre bitar. Koka mjuk i saltat vatten ca 15 min.
  5. Häll av vattnet och häll mjölken i kastrullen. Låt mjölken koka upp med kålen.
  6. Mixa kålen till en pure( så slät du vill ha den).
  7. Värm bröden i ugnen eller på grillen. Grilla eller stek korvarna. Lägg korven i brödet, toppa med mos, fikon och lite rostad lök.

Tips från kocken

Bild för Elsa Lansing

"Fikonen kan kokas i god tid innan servering. I en försluten burk kan de tillagade fikonen ätas i flera månader."

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.