Annons

Lammfilé med basilikasås

30min
0
Betygsätt
6 Portioner
Bild för Maud Onnermark
Av Maud Onnermark Kategori Huvudrätt 23 augusti, 2012 Tidning matmagasinet
Lammfilé med basilikasås

Ingredienser

Lammfilé

900 g
filé av lamm
2 msk
smör till stekning
1 tsk
Salt
0.5 tsk
nymalen svartpeppar
1 st
vitlöksklyfta

Basilikasås

2 dl
lättcrème fraiche
2 dl
Vatten
1 st
hönsbuljongtärning
0.5 st
liten pressad vitlöksklyfta
1 kruka
basilika

Tillagning

30min
  1. Sätt ugnen på 150º. Putsa köttet och bryn det runtom i smör. Salta och peppra under tiden. Halvera vitlöksklyftan och gnid in filéerna. Lägg över dem i en ugnsform eller på plåt. Små innerfiléer går snabbt att bara steka i pannan.
  2. Stek köttet mitt i ugnen tills innertemperaturen är 58° för rosastekt kött. Det tar 15–25 min beroende på tjocklek och tar längre tid om köttet kallnat efter bryningen. Ta ut och låt det vila under folie.
  3. Basilikasås: Koka crème fraiche, vatten, buljongtärning och vitlök kraftigt 5–10 min. Mixa ner basilikabladen med mixerstav. Smaka av. Foto: Ulrika Pousette

Tips från kocken

Bild för Maud Onnermark

"Servera gärna lammet med mandelpotatisknyten med getost och rostad linssallad som på bilden."

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.