Annons

Lamm med silverlök och spetskål

4h
0
Betygsätt
4 Portioner
Av recept.se Kategori Huvudrätt 30 juli, 2012 Tidning isabellas
Lamm med silverlök och spetskål

Ingredienser

Lamm

800 g
lammlägg på ben
   
rödvin
   
vitlök
1  
huvud spetskål
   
vitvinsvinäger
   
Smör
   
salt och peppar

Silverlökspuré

8 st
silverlökar
500 g
potatis -mjölig
1 l
Grädde

Inkokt steklök

8 st
röda steklökar
1 dl
ättika
2 dl
Socker
3 dl
Vatten

Tillagning

4h
  1. Stek lammläggarna i en panna. Lägg dem sedan i en gryta och fyll på med vatten och rödvin tills det täcker; koka i cirka 3 timmar. Sila av vätskan och reducera den med lite vitlök till en sås. Strimla hälften av spetskålen och blanda med vitvinsvinäger, salt och peppar. Skär den andra halvan i grova bitar och stek dem i smör tills de har en gyllenbrun färg.
  2. Silverlökspuré: Skala och strimla lökarna. Stek dem på låg värme i en gryta tills de är gyllenbruna. Slå på grädden och potatisen, låt koka tills potatisen är klar. Sila av vätskan. Mixa i en kannmixer och späd med den avsilade grädden till en slät puré.
  3. Inkokt steklök: Skala lökarna och dela dem i 4 bitar vardera; plocka isär dem i lager. Koka ihop ättika, vatten och socker; lägg i lökskivorna när lagen kokar, dra av och låt stå under lock i cirka 1 timme.

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.