Annons

Lakritskladdkaka

30min
0
Betygsätt
4 Portioner
Av recept.se Kategori Efterrätt 5 juli, 2012 Tidning mat & vänner
Lakritskladdkaka

Ingredienser

200 g
Smör
200 g
Mörk choklad
4 st
Ägg
2.5 dl
Socker
2.5 dl
Vetemjöl
7 st
lakritskolor Check eller Kick
2 tsk
vaniljsocker
1 tsk
Salt
   
Florsocker

Tillagning

30min
  1. Smörj en rund bakform med löstagbar kant, cirka 22 centimeter i diameter.
  2. Smält smöret i mikron och rör ner chokladen tills den smälter. Blanda till en jämn och glansig smet. Vispa upp ägg och socker och rör ner chokladsmeten. Blanda ihop mjöl, vaniljsocker och salt och tillsätt i smeten.
  3. Finhacka lakritskolorna tillsätt även dom. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i cirka 15 minuter.
  4. Stansa ut runda bitar av kladdkakan, pudra med florsocker och hyvla över lakritskola.

Passar till

Smårätter
Gravad lax
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.