Annons

Lakritskavring

48h
0
Betygsätt
3 Stycken
Av recept.se Kategori Matbröd 25 juni, 2012
Lakritskavring

Ingredienser

dag 1

1 l
Vatten
5 dl
Grovt rågmjöl
3 dl
rågmalt
2 msk
anisfrön - nystötta
1.5 msk
fänkålsfrön - nystötta
2 msk
lakritspulver
2 dl
solrosfrön

Tillagning

48h
  1. dag 1: Koka upp vattnet och lägg i anis och fänkål. Lägg rågmjöl, rågmalt, lakritspulver och solrosfrön en bunke, häll över kryddvattnet och blanda väl. Täck över degen och ställ i rumstemperatur över natten.
  2. dag 2: Smula jästen i en stor bunke. Häll det ljumma vattnet över jästen och rör tills jästen lösts upp. Blanda ner degen från dag 1 och tillsätt olja, salt, ättika, sirap och mjöl. Arbeta degen i maskin i 10 minuter. Låt jäsa under bakduk i cirka 1 timme. Fördela degen i 3 avlånga, smorda brödformar på 1 1/2 liter. Låt jäsa under duk i ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 225°. Ställ in bröden mitt i ugnen och sänk värmen till 175°. Grädda i cirka 75 minuter. Ta ut bröden och stjälp upp dem på galler. Låt svalna innan du skär upp brödet.

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.