Annons

Lakrits- och hallonmousseshots

35min
0
Betygsätt
6 Portioner
Av recept.se Kategori Bakverk & kakor 24 juni, 2012
Lakrits- och hallonmousseshots

Ingredienser

lakritsmousse

1 st
ägg - delat i gula och vita
1 msk
Socker
1 tsk
maizena
1 msk
lakritspasta
0.75 dl
Vispgrädde

hallongelé

1 st
Gelatinblad
1.5 dl
hallon
1 st
citron - saften
0.5 dl
Socker
4 st
hallon

Tillagning

35min
  1. lakritsmousse: Vispa äggula och socker vitt och pösigt i en kastrull. Rör ut maizenan i lakritspastan och tillsätt detta till sockerblandningen. Koka upp under omrörning. Låt blandningen svalna under omrörning. Vispa grädden och blanda ner den avsvalnade lakritssmeten i den. Vispa äggvitan till ett hårt skum och vänd försiktigt ner detta i blandningen. Fyll 6 glas till hälften med moussen. Ställ kallt.
  2. hallongelé: Lägg gelatinet i kallt vatten i några minuter. Mixa hallonen och passera massan genom en sil. Tillsätt citronsaft och socker till de passerade hallonen. Värm såsen i en kastrull. Krama ur gelatinbladet och lägg ner det i den varma hallonsaften. Värm försiktigt tills gelatinet smält. Ställ kallt en liten stund. Fördela sedan gelésaften över lakritsmoussen. Lägg ett hallon i varje och ställ kallt.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.