Annons

Kycklingsoppa med curry

20min
0
Betygsätt
4 Portioner
Bild för Maud Onnermark
Av Maud Onnermark Kategori Soppa 21 augusti, 2012 Tidning matmagasinet
Kycklingsoppa med curry

Ingredienser

Kycklingsoppa med curry

1 st
skivad purjolök
1 msk
olja
0.75 dl
basmatiris
1 tsk
Curry
1.5 l
kokande vatten
3 st
hönsbuljongtärningar
400 g
strimlade kycklingfiléer
200 g
finstrimlad vitkål
1 st
strimald paprika

Tillagning

20min
  1. Fräs purjolöken i oljan med riset i en gryta, tillsätt curryn och låt den fräsa med ½ min.
  2. Tillsätt kokande vatten och buljongtärningar i grytan. Lägg ner kyckling och kål, koka ca 5 min. Tillsätt paprikan och koka ytterligare några minuter. Smaka ev av med mer kryddor. Foto: Ulrika Pousette

Tips från kocken

Bild för Maud Onnermark

"Servera med bröd."

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.