Annons

Kycklingburgare med parmesanost och romansallad

30min
0
3
4 Portioner
Av recept.se Kategori Huvudrätt 10 september, 2012 Tidning elle mat & vin
Kycklingburgare med parmesan och romansallad

Ingredienser

Kycklingbugrare med parmesanost och romansallad

3 st
kycklingfiléer
1 st
äggula
3 msk
matlagningsgrädde
   
Salt
   
peppar
1 st
romansalladshuvud
1 st
rödlök
1 st
avokado
1 paket
bacon
2 dl
gräddfil eller lättcrème fraiche
4 msk
majonäs
1 st
vitlöksklyfta
1 msk
citronsaft
1 dl
riven parmesanost
4 st
hamburgerbröd

Tillagning

30min
  1. Kör kycklingfiléerna till en slät färs tillsammans med äggula, hackad lök och matlagningsgrädde. Salta och peppra lätt. Forma till fyra burgare och stek dem i smör, ca fem minuter på varje sida. Det är viktigt att de blir ordentligt genomstekta.
  2. Lägg upp de nystekta kycklingburgarna på hamburgerbröd eller något annat gott grillat bröd tillsammans med romansallad, skivor av rödlök och avokado, samt knaperstekt bacon.
  3. Blanda gräddfil med majonnäs, finhackad vitlök och lite citronsaft. Smaka av dressingen med salt och lägg upp dressingen på kycklingburgarna. Toppa med lite hyvlad parmesanost och ett brödlock. Servera gärna det som blir över av dressingen vid sidan av.

Tips från kocken

"Servera burgarna med hemmagjorda hamburgerbröd."

Passar till

Bakverk & kakor
fudge
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.