Annons

Kronärtskockspuré

0
5
Portioner
Bild för Paul Svensson
Av Paul Svensson Kategori Smårätter 25 juli, 2012
Kronärtskockspuré

Ingredienser

10 st
kronärtskocksbottnar
1 st
citron
1 dl
Grädde
3 msk
crème fraiche
   
tryffelolja
   
Salt

Tillagning

  1. Koka kronärtskocksbottnarna i lättsaltat vatten med pressad citron tills de är mjuka. Sila och ånga av.
  2. Mixa till en slät kräm i en matberedare med varm grädde och crème fraiche. Smaksätt med tryffelolja och tryffeljuice (om ni inte hittar det, använd reducerad champinjonsoja eller hoppa över). Smaka av med salt.

Tips från kocken

Bild för Paul Svensson

"”Denna puré är god såväl varm som kall och fungerar i princip till alla kött- och fågelrätter.”

Det fungerar med både frysta och konserverade bottnar."

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.