Annons
Bloggar > Lilla kråkans skafferi > Kronärtskockor med parmesansmör

Kronärtskockor med parmesansmör

Förrätt När jag var liten åt vi alltid förrätt på lördagarna. Förrätt på lördagarna och dessert på söndagarna.

Det fanns en del olika förrätter som cirkulerade i hemmet, en av dem var avocadohalva med creme fraiche och stenbitsrom. En annan var pappas stekta musselmacka, vissa lördagar blev det grönsakstavar med gräddfilssåser och ibland kornärtskockor med smör. Jag älskade kronärtskockorna med smör.
Jag minns att det kändes lite extra festligt när den skojiga grönsaken stod på matsedeln. Kanske var det för att det kändes som mamma kokade dem i flera timmar. Och att det sedan tog enormt lång tid att äta upp dem. Varje blad skulle dras, doppas i smör och sedan varsamt ätas upp. När vi till sist kom jag till ”håret” fick mamma eller pappa rycka in och skära bort det ( hur svårt kunde det ha varit?!). Så var det dags för grand finale, hjärtat. Tyvärr hade vi suttit och pillat med grönsaken så länge vid det här laget att den var kall men det vill jag inte minas att brydde jag mig inte så mycket om. jag åt med god aptit.
Igår när jag gick i affären och såg ett berg av mini kronärtskockor kunde jag inte låta bli att köpa hem ett par stycken. En var jag tvungen att prova redan igår men resten ska jag servera som förrätt ikväll. Jag provade att doppa i parmesansmör, gudagott är allt jag har att säga.

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.