Annons

Krispig nudelsallad med räkor och koriander

30min
0
4.5
4 Portioner
Av recept.se Kategori Sallad 28 juni, 2012 Tidning elle mat & vin

Ingredienser

1 kg
räkor med skal
100 g
glasnudlar
150 g
sugarsnaps
250 g
grön sparris
1 st
knippe rädisor (skivade)
4 st
salladslökar (skivade)
1 st
röd chilifrukt (urkärnad och tärnad)
0.5  
gurka (skalad och tärnad)
1 kruka
färsk koriander
1  
lime
2 msk
mirin eller 1 msk flytande honung
1 msk
wasabi
1.5 msk
finriven färsk ingefära
4 msk
japansk soja
1 tsk
sesamolja
1.5 msk
neutral rapsolja
1 dl
jordnötter
2 msk
finhackad mynta

Tillagning

30min
  1. Skala räkorna. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen, häll av och skölj i kallt vatten. Låt rinna av i durkslag.
  2. Skala eventuellt sparrisen beroende på tjocklek. Blanchera sparris i kokande saltat vatten cirka 3 minuter, tillsätt sugarsnaps när det återstår 1 minut av koktiden. Dela eventuellt sparrisen på hälften och halvera sugarsnapsen.
  3. Vispa ihop 1/2 pressad lime, mirin, ingefära, soja, sesamolja och rapsolja till en dressing. Vänd ihop grönsaker, nudlar, räkor och koriander till en sallad. Toppa med hackade jordnötter och servera med sojadressing och limeklyftor.

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.