Annons

Kräfttårta

25min
0
Betygsätt
6 Portioner
Av recept.se Kategori Smårätter 9 september, 2012 Tidning elle mat & vin
Kräfttårta

Ingredienser

Kräfttårta

250 g
kavring
100 g
smält smör
0.5  
finhackad rödlök
5 msk
finhackad purjölök
3 st
hårdkokta hackade ägg
1 burk
hackade kräftstjärtar i lag
4 dl
turkisk yoghurt
5 st
Gelatinblad
1.5 tsk
Salt
1 tsk
citronpeppar
2 msk
finhackad dill

Garnering

2 st
syrade röda lökar
1 knippe
vattenkrasse

Lag

1 dl
ättika
2 dl
Vatten
3 dl
Socker

Tillagning

25min
  1. Koka upp lagen och låt sockret lösas upp. Låt lagen svalna. Skiva 2 rödlökar tunt, lägg i en burk och slå över lagen. Låt den stå kallt i ett dygn. (Den här lagen passar till sill och andra grönsaker också).
  2. Smält smöret. Skär bort kanterna på brödet, mixa det i en mixer eller matberedare. Tillsätt det smälta smöret och mixa till en massa, tryck ur den i en form med löstagbar kant.
  3. Rör ner de hackade ingredienserna i yoghurten. Smaka av med salt och citronpeppar efter smak, kräftstjärtarna är salta i sig så det är viktigt att smaka av röran.
  4. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten tills de mjuknar, krama ur dem. Smält sedan dessa genom att hälla på 2–3 msk hett vatten och blanda sedan ner det i röran. Häll röran över massan i formen, låt den stå kallt minst 3 timmar, gärna längre. Garnera tårtan med syrad rödlök och vattenkrasse.

Tips från kocken

"Foto: Matilda Lindeblad"

Passar till

Efterrätt
Glassberg
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.