Annons

Kräftor med västerbottensost, hembakt fänkålsknäcke

1h 15min
0
Betygsätt
4 Portioner
Bild för Mattias Larsson
Av Mattias Larsson Kategori Huvudrätt 27 augusti, 2012
Kräftor med västerbottensost, hembakt fänkålsknäcke

Ingredienser

Fänkålsknäcke

30 g
Jäst
6 dl
ljummet vatten
2 tsk
Salt
2 tsk
fänkålsfrön - krossade
300 g
rågsikt
300 g
Grahamsmjöl

Färskostcrème

60 g
keso
60 g
cream cheese
30 g
Kalles kaviar
1 msk
gräslök - hackad

Tillagning

1h 15min
  1. Fänkålsknäcke: Värm ugnen till 250°. Smula ner jästen i en bunke. Häll i vattnet och rör tills jästen löser sig. Tillsätt salt, fänkålsfrö, rågsikt och grahamsmjöl. Arbeta degen ordentligt. Låt degen jäsa övertäckt till dubbel storlek, cirka 1 timme.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta igenom den. Dela degen i 10 delar. Kavla ut varje del tunt. Kavla med kruskavel eller nagga med gaffel på rikligt mjölat bakbord. Lägg bröden på plåt med bakplåtspapper. Grädda 7–8 minuter till fin färg och låt bröden svalna på galler.
  3. Färskostcrème: Rör ihop samtliga ingredienser till färskostcrèmen.
  4. Servering: Servera färskostcrèmen till fänkålsknäcket tillsammans med kräftor och västerbottensost.

Tips från kocken

Bild för Mattias Larsson

"Baka ditt eget kryddiga knäckebröd! Det är till och med enklare än att baka en vanlig baguette."

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.