Annons

Köttfärspaj

1
4
6 Portioner
Av recept.se Kategori Smårätter 25 juni, 2012 Tidning mat & hälsa
Köttfärspaj

Ingredienser

Pajdeg

3 dl
Mandelmjöl
0.5 dl
skalade sesamfrön
1 msk
Fiberhusk
1 tsk
Salt
50 g
Smör
1 st
Ägg

Köttfärsröra

500 g
Nötfärs
1 st
gul lök
3 st
vitlöksklyftor
1 msk
grillkrydda (utan socker och tillsatser)
   
Salt
   
peppar
1 st
buljongtärning eller buljongpulver
1 dl
passerade tomater
150 g
lagrad ost
3 dl
crème fraiche

Tillagning

  1. Gör pajskalet och gör sedan en köttfärsröra. Pajskalet: Mixa mandelmjöl och sesamfrön i mixer. Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en deg. Tryck ut i springform och nagga botten med gaffel, låt vila i kylskåp cirka 30 min. Grädda skalet i 200 g i 8 minuter tills skalet fått lite färg. Ta sedan ut och sänk ugnen till 175 grader. Ta ut pajen.
  2. Stek nu köttfärspajen som vanligt. Lägg den färdiga röran i den förgräddande pajen. Toppa med osten blandad med crème fraiche och grädda i mitten av ugnen, ca 20 minuter eller tills oströran fått fin färg.

Tips från kocken

"Byt ut köttfärsen! Variera sommarpajen i med förslagsvis rökt skinka eller lax av olika slag, ädelost, svamp, spenat och broccoli. Här är ingredienserna till en fin äggstanning: 4 ägg, 2 dl vispgrädde, 200 gram riven ost.
 
 
Gör pajskal enligt recept intill. Blanda skinka eller annan huvudingrediens med ost och lägg i skalet. Häll stanningen över. Grädda i cirka 40 minuter."

Passar till

Smårätter
Grillspett
Säg vad du tycker:
Genomsnitt: 4 (1 röst)
Dela:
Annons
Frallamalla säger:

Jag gjorde pajbottnen men fyllde den med:
1 bit riven Västerbottenost 400-450 gr
Hällde över en blandning bestående av:
3 ägg
3 dl vispgrädde
Gräddade sen i 200 grader i ca 25 minuter
MUMS!!!!

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.