Annons

Köttfärsbollar i tomatsås

20min
0
5
4 Portioner
Bild för Maud Onnermark
Av Maud Onnermark Kategori Huvudrätt 21 augusti, 2012 Tidning matmagasinet
Köttfärsbollar i tomatsås

Ingredienser

Köttfärsbollar

500 g
Nötfärs
1 st
Ägg
0.75 dl
Kallt vatten
0.5 st
pressad vitlöksklyfta
1 tsk
Salt
0.5 tsk
nymald svartpeppar
1 st
citron - rivet skal
1 dl
hackad persilja

Tomatsås

1 burk
krossade tomater
1 dl
Vatten
0.5 tsk
Salt
1 krm
peppar
2 msk
tomatpuré
1 st
pressad vitlöksklyfta
1 tsk
Socker

Tillagning

20min
  1. Koka upp alla ingredienserna till tomatsåsen i en låg och vid kastrull.
  2. Blanda alla ingredienser till färsen. Forma med vattensköljda händer ca 14 bollar och lägg ner dem direkt i den kokande såsen. Låt sjuda under lock ca 10 min. Foto: Ulrika Pousette

Tips från kocken

Bild för Maud Onnermark

"Servera med pasta eller ris."

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.