Annons

Köttbullar med stuvad spenat och svartrotschips

1h
0
Betygsätt
5 Portioner
Av recept.se Kategori Huvudrätt 13 september, 2012 Tidning mat & vänner
Köttbullar med stuvad spenat och svartrotschips

Ingredienser

Köttbullar

500 g
kalv- eller fläskfärs
   
Salt
2 st
Ägg
1 dl
vetemjöl eller havregryn
1.5 dl
Mjölk
1  
hackad stor gul lök
150 g
tärnat bacon
   
Salt
   
vitpeppar

Stuvad spenat

150 g
frusen spenat
1  
gul lök
   
ev lite vitlök
50 g
Smör
2 tsk
Vetemjöl
2.5 dl
Mjölk
   
muskotnöt
   
Salt
   
peppar

Svartrotschips

2 st
svartrötter
   
olja till fritering
600 g
potatis

Tillagning

1h
  1. Köttbullar: Stek baconet och låt det rinna av på papper. Blanda färsen med salt och vetemjöl eller havregryn. Tillsätt 1 ägg i taget. Vänd ner löken och rör sist ner mjölken lite i taget. Blanda ner baconet i färsen och låt den vila 30 minuter i kylskåp.
  2. Gör ett stekprov och smaka av med salt och vitpeppar. Forma färsen till köttbullar. Bryn köttbullarna i panna och stek färdigt i ugnen på 175°.
  3. Stuvad spenat: Tina spenaten och skär den i mindre bitar. Hacka löken och sautera i smöret, pudra över vetemjölet. Tillsätt mjölken under omrörning och sjud i 10 minuter. Tillsätt spenaten och smaka av med salt, vitpeppar och muskotnöt.
  4. Svartrotschips Skala svartrötterna och lägg dem i en mjölk- och vattenblandning 5 minuter för att svartrötterna inte ska missfärgas. Skär dem mycket tunt på längden och fritera dem i het olja.
  5. Koka potatisen i lättsaltat vatten och servera till köttbullarna. Garnera rätten med chipsen.

Tips från kocken

"Om du vill ha denna rätt nyttigare, uteslut baconet i köttbullarna och hoppa över svartrotschipset."

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.