Annons

Kotlett med pommes frites och örtaioli

1h 20min
0
Betygsätt
4 Portioner
Av recept.se Kategori Huvudrätt 27 augusti, 2012 Tidning mat & vänner
Kotlett med pommes frites och örtaioli

Ingredienser

4 st
fläskkotletter
1 st
citron
1 kruka
salvia
0.5 st
gul lök
2 st
vitlöksklyftor
   
Olivolja
   
Salt
   
svartpeppar

Örtaioli

1 dl
Olivolja
1 dl
rapsolja
1 st
vitlöksklyfta
20 st
ruccolablad
20 st
dragonblad
10 st
basilikablad
1 tsk
citronsaft - färskpressad
1 tsk
dijonsenap
2 st
Äggulor
   
Salt

Pommes frites

600 g
potatis
   
Salt
   
frityrolja
2 st
citroner
   
Olivolja

Tillagning

1h 20min
  1. Salta, peppra och lägg ner kotletterna i en form. Finriv det yttersta skalet av citronen, hacka salvian, skala och skiva lök och vitlök. Blanda allt med olivolja och häll det över kotletterna. Låt marinera cirka 1 timme.
  2. Örtaioli: Mixa olja med vitlök, rucola och örter tills det är slätt. Vispa samman citronsaft, dijonsenap och äggulor. Tillsätt sedan örtoljan droppvis under ständig vispning. Smaka av med salt.
  3. Pommes frites: Skär fina stavar av potatisen. Värm frityroljan till 170° och fritera potatisen knaprig. Lägg pommes fritesen på ett dubbelvikt hushållspapper så att de får rinna av 1 minut före servering. Salta.
  4. Värm grillen eller grillpannan till högsta temperatur. Grilla fläskkotletterna cirka 2 minuter på varje sida. Dela citronerna, pensla snittytan med olivolja och grilla dem hastigt.

Tips från kocken

"Vinförslag: 16477 Peter Lehmann The Barossa Cabernet Sauvignon, Australien
"

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.