Annons

Kokt torsk med ägg, räkor och skirat smör

30min
0
5
4 Portioner
Bild för Malin Andersson
Av Malin Andersson Kategori Huvudrätt 23 augusti, 2012 Tidning mat & vänner
Kokt torsk med ägg, räkor och skirat smör

Ingredienser

4  
torskkotletter - ca 3 cm tjocka - beroende på hur stor torsken är
1  
gul lök
5  
vitpepparkorn
400 g
räkor
2  
Ägg
120 g
skirat smör

Servering

1  
citron
   
dill
   
kokt potatis

Tillagning

30min
  1. Använd en vid kastrull och fyll upp med vatten så att torskkotletterna kommer att täckas. Lägg i lök och vitpepparkorn, koka upp. Lägg i torsken och sjud på svag värme tills köttet precis börjar släppa från benen; tiden beror på hur stora kotletterna är. Låt rinna av något på hushållspapper innan de läggs på tallrik. Skala räkorna. Koka äggen och skär dem i grova bitar. Smält smöret. Plocka dillen och klyfta upp citronerna. Lägg ägg, räkor och dill på torsken. Salta och peppra. Toppa med dill, slå smöret över och servera med citronklyftor och kokt potatis.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.