Annons

Koklag till insjökräftan

0
Betygsätt
Portioner
Bild för Malin Andersson
Av Malin Andersson Kategori Huvudrätt 24 augusti, 2012 Tidning mat & vänner
Koklag till insjökräftan

Ingredienser

3 kg
färska insjökräftor
5 l
Vatten
210 g
havssalt
700 g
krondill
2 st
sockerbitar
2 dl
porter

Tillagning

  1. Skölj kräftorna väl. Koka upp vattnet och häll i saltet, det ska lösa sig ordentligt. Ta hälften av krondillen och låt det koka i 5 minuter med enbart dill.
  2. Lyft upp dillen och lägg i kräftorna. Låt koka upp, tillsätt sockerbitarna, portern och resten av krondillen.
  3. Låt koka i 7–8 minuter. Kyl sedan grytan i vattenbad så att kokningen snabbt avstannar. Koka helst kräftorna ett par dagar innan de ska avnjutas.

Tips från kocken

Bild för Malin Andersson

"Det viktigaste för ett lyckat kok är givetvis hög sälta. Men minst lika viktigt är att inte snåla med krondillen. Mängden i detta recept går att öka ytterligare."

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.