Annons

Koklag till havskräftan

0
Betygsätt
6 Portioner
Bild för Malin Andersson
Av Malin Andersson Kategori Huvudrätt 24 augusti, 2012 Tidning mat & vänner
Koklag till havskräftan

Ingredienser

3 kg
havskräftor
5 l
Vatten
1 dl
Salt
2 msk
dillfrön
1 msk
kummin
1 msk
fänkålsfrön
3 nypa
Socker

Tillagning

  1. Skölj kräftorna noga i kallt vatten. Koka upp vatten, salt, dillfrön, kummin, fänkålsfrön och socker.
  2. Lägg ner kräftorna i det häftigt kokande vattnet. Låt dem koka 3–5 minuter beroende på storlek; beräkna koktiden när vattnet kokat upp på nytt.
  3. Låt havskräftorna svalna i spadet. Det är viktigt att de kyls ner snabbt, sätt kokkärlet i kallt vatten som byts ut några få gånger.

Tips från kocken

Bild för Malin Andersson

"Här finns det utrymme för improvisation i smaksättningen. Sältan är viktig och kryddningen kan varieras. Öka fänkålen för mer aromatisk lag, prova gärna också med lite anis i sökandet efter den godaste lagen."

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.