Annons

Knäckebröd med rosmarin

50min
0
Betygsätt
6 Stycken
Av recept.se Kategori Mackor 25 juni, 2012 Tidning mat & hälsa
Knäckebröd med rosmarin

Ingredienser

1 dl
solrosfrö
1 dl
linfrö
1 dl
oskalade sesamfrö
0.5 dl
quinoaflingor
1 msk
Fiberhusk
2.5 dl
Vatten
1 tsk
Salt
2 msk
färsk hackad rosmarin
2 st
hackade vitlöksklyftor
   
flingsalt

Tillagning

50min
  1. Blanda alla ingredienser och låt stå och svälla minst 15 minuter, gärna över natten om du vill kavla ut på morgonen (använd då ytterligare 1 dl vatten)
  2. Använd bakpapper och kavla ut degen. Ha gärna plastfolie mellan kaveln och degen. Värm ugnen till 150 grader och grädda knäckebrödet mitt i ugnen i 10 minuter. Ta ut plåten och ruta upp brödet med ett pizzahjul eller en skarp kniv.
  3. Sätt in plåten igen och grädda ytterligare i 30 minuter. Låt svalna på ett galler och strö över lite saltflingor när brödet kallnat.

Tips från kocken

"Tips! Det går själklart att använda valfria torkade örter – som timjan, basilika och oregano. Då räcker det med en matsked.
"

Passar till

Bakverk & kakor
Midsommarpaj
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.