Annons

Knäckebröd

1h 30min
0
4
40 Stycken
Av recept.se Kategori Matbröd 3 augusti, 2012 Tidning baka
Knäckebröd

Ingredienser

500 g
Vatten
25 g
Jäst
475 g
Grovt rågmjöl
250 g
Vetemjöl
40 g
sesamfrön
40 g
solrosfrön
40 g
linfrön
20 g
Salt

Tillagning

1h 30min
  1. Blanda samman allt och arbeta degen långsamt i 8 minuter. Knåda sedan ihop degen för hand och låt den vila i kylen i minst 60 minuter. Kavla degen så tunt som möjligt, ta ut runda kakor cirka 20 cm i diameter och baka på 220° tills kakorna fått fin färg men inte är brända.

Tips från kocken

"Tips! Om du inte vill baka ut allt samma dag kan du spara en del av degen i kylskåpet till nästa dag."

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.