Annons

Klassiska pannkakor med stekta äpplen, hasselnötter och citrontimjan

20min
0
Betygsätt
12 Stycken
Av recept.se Kategori Frukost 10 juli, 2012 Tidning isabellas

Ingredienser

Pannkakssmet

2.5 dl
Vetemjöl
1 st
knivsudd salt
1 msk
Socker
4.5 dl
Mjölk
3 st
Ägg
50 g
smält smör
   
extra smör till stekning

Fyllning

2 st
Äpplen
30 g
hasselnötter
30 g
Smör
3 kvistar
citrontimjan
   
Ev steksnöre

Tillagning

20min
  1. Rör ihop mjöl, salt och socker i en skål. Tillsätt mjölken lite i taget och rör sme- ten klumpfri. Rör ner äggen ett i taget, och till sist det smälta smöret. Grädda pannkakorna gyllene i smör i en liten panna.
  2. Skär äpplena i tunna klyftor och hacka nötter och timjan grovt. Fräs allt i smör i en varm panna i ca 3 minuter. Gör ev små paket genom att lägga lite fyll­ning ovanpå varje pannkaka, vika ihop till ett paket och binda om med snöre. Lägg upp pannkakorna på tallrikar med extra fyllning bredvid.

Tips från kocken

"Andra goda tillbehör är vaniljglass och chokladsås eller plommonkompott och vispgrädde."

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.