Annons

Kinesisk soppa

0
Betygsätt
17 Stycken
Av Johan Åkerberg ... Kategori Soppa 1 juli, 2012
Kinesisk soppa

Ingredienser

Fläskkorv

1 kg
tärnad fläskkarré
350 g
tärnat späck
1 tsk
five spice-krydda
3 msk
Farinsocker
2 msk
kinesisk soja
1 msk
kinesiskt matlagningsvin alt söt sherry
3 msk
whiskey
2 tsk
Salt
1 dl
isvatten

Soppbuljong

1 l
Vatten
2 msk
hönsbuljongfond
2 st
stjärnanis
2 st
krossade vitlöksklyftor
1 st
hackad gul lök
2 skivor
ingefära
0.5 st
stjälk citrongräs
2.5 msk
risvinäger
2.5 msk
fisksås
   
svartpeppar

Tillagning

  1. Mal kött och späck på den grova hålskivan. Blanda färsen med kryddor, socker, soja, vin, whisky och isvatten ordentligt, ca 5–10 minuter. Provstek en bit av färsen och smaka av.
  2. Stoppa smeten i svinfjälster och gör korvar som är 12–14 cm långa. Låt korvarna vila i kylen över natten i en bunke täckt med folie.
  3. Värm ugnen till 75°. Häng korvarna på pinnar i ugnen, men glest så de inte ligger mot varandra. Låt korven torka i ugnen i ca 5–6 timmar.
  4. Ta ut och kyl snabbt ner i kallt vatten tills de blir ca 15°. Ta upp ur vattnet, låt torka och förvara i kyl.
  5. Koka upp vatten, tillsätt buljong, stjärnanis, vitlök, lök, ingefära och citrongräs. Sjud i 15 minuter, sila över i en annan kastrull och smaka av med risvinäger, fisksås och svartpeppar.
  6. Ta lite grönsaker som t ex pak choi och salladslök och toppa med lite torkade räkor. Tillsatt lite risvinäger och nymalen vitpeppar för en spännande smakbrytning.

Tips från kocken

"Receptet kommer från boken "Gör Korv!"."

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.