Annons

Kesellaglass med skogsbärssås och färska bär

24h
0
4
8 Portioner
Av recept.se Kategori Efterrätt 26 juni, 2012
Kesellaglass med skogsbärssås och färska bär

Ingredienser

Kesellaglass

850 g
kesella
150 g
Grädde
50 g
glykos
250 g
Florsocker
2 st
gelatinblad - kan uteslutas

skogsbärssås

50 g
björnbär
50 g
hallon
50 g
blåbär
50 g
jordgubbar
70 g
Socker
5 g
pektin
12 g
citronjuice

till servering

   
färska bär - blommor eller örter

Tillagning

24h
  1. kesellaglass: Lägg gelatinet i blöt. Koka upp alla ingredienser utom gelatinet. Ta upp gelatinet ur vattnet, krama ur det och tillsätt det till övriga ingredienser. Sila smeten och ställ i kyl över natten. Kör den sedan i glassmaskin.
  2. skogsbärssås: Tina bären och mixa dem; de ska bli som en puré. Blanda 1/3 av sockret med pektinet. Koka upp resten av sockret tillsammans med bärpurén, tillsätt pektinblandningen och låt koka i 3 minuter. Blanda med citronjuice och ställ kallt.
  3. montering: Blanda glassen med såsen på ett stort fat. Dekorera med färska bär, blommor eller örter.

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.