Annons

Karlsbaderbullar

3h
0
Betygsätt
24 Stycken
Av recept.se Kategori Bakverk & kakor 7 augusti, 2012 Tidning baka
Karlsbaderbullar

Ingredienser

fördeg

50 g
Jäst
2.5 dl
Mjölk
2 msk
strösocker
6 dl
Vetemjöl

deg

   
Fördegen
2 dl
Mjölk
125 g
Smör
4 st
Äggulor
10 dl
mjöl
0.5 tsk
Salt
0.75 dl
Socker

fyllning

400 g
mandelmassa
2 st
Äggvitor

pensling

1 st
Ägg
   
mandelspån

Tillagning

3h
  1. Fördeg: Smula jästen i en bunke. Ljumma mjölken fingervarm och häll den över jästen. Rör om tills jästen lösts upp; tillsätt då socker och mjöl. Knåda fördegen i 10 minuter för hand eller 5 minuter i maskin. Låt fördegen jäsa i 45 minuter.
  2. Deg: Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm blandningen till 37°. Häll detta över fördegen, tillsätt därefter resten av ingredienserna och knåda allt till en deg. Låt jäsa i 45 minuter. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen. Dela degen i 2 delar. Kavla varje del till en rektangel och bred ut fyllningen på dem. Rulla ihop dem till rullar och skär rullarna i 12 bullar vardera. Lägg bullarna på bakplåtspappersklädda plåtar med skarven nedåt och den släta sidan uppåt. Låt dem jäsa under duk i cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 250°. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö mandelspån över. Grädda mitt i ugnen i cirka 8 minuter.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.