Annons

Kantareller med fikonvinägrett och smulad chèvre

10min
0
4
4 Portioner
Bild för Mattias Larsson
Av Mattias Larsson Kategori Smårätter 27 augusti, 2012
Kantareller med fikonvinägrett och smulad chèvre

Ingredienser

Fikonvinägrett

1 msk
fikonmarmelad
2 tsk
vitvinsvinäger
2 tsk
Olivolja
   
Salt
300 g
kantareller
0.5 st
gul lök
1 st
vitlöksklyfta
4 skivor
toastbröd
100 g
chèvre
   
Olivolja
   
Smör
   
Salt

Tillagning

10min
  1. 
Fikonvinägrett: Blanda samtliga ingredienser till vinägretten och smaka av med salt.
  2. Rensa kantarellerna, hacka lök och vitlök. Värm en stekpanna till medelhög temperatur. Stek kantarellerna i olivolja i cirka 2 minuter. Tillsätt sedan smör, lök och vitlök och stek dem ytterligare 3 minuter. Smaka av med salt och rosta brödet.
  3. Servering: Servera kantarellerna på toastbrödet och smula över chèvren. Ringla fikonvinägretten runt om.

Tips från kocken

Bild för Mattias Larsson

"Kommentar: Att servera kantareller före kräftorna är ganska vanligt, men här kommer lite nya, snygga smaker in och gör det mer spännande."

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.