Annons

Kalops

5h
0
Betygsätt
6 Portioner
Bild för pernilla
Av pernilla Kategori Huvudrätt 11 september, 2012
Kalops -kunden av högrevsgrytorna

Ingredienser

Kalops

1.2 kg
högrev
2 st
gul lök
1 st
purjolök
5 msk
Vetemjöl
   
Smör
2 msk
kalvfond
3 st
lagerblad
20 st
kryddpepparkorn
4 st
kryddnejlikor
4 st
morötter

Tillagning

5h
  1. Skär köttet i bitar. ca 3x3 cm.
  2. Skär lök och purjolök i grova bitar.
  3. Salta köttet och stek det i smör på hög värme så att du får en fin stekyta. Lägg över i en gryta tillsammans med löken.
  4. Pudra över mjöl och rör runt så att mjölet fördelar sig.
  5. Tillsätt vatten, fond, kryddor och låt grytan sjuda i 1,5 tim.
  6. Skala och skär morötter i grova bitar och låt grytan sjuda i ytterligare ca 1,5 tim.

Tips från kocken

Bild för pernilla

"Gör egna rårörda lingon och servera till! Blanda 1 kg färska eller tinade frusta lingong med 7 dl strösocker och rör tills sockret löst sig.

Gillar du inte vin till maten, så är en ljus lager eller ett kallt glas mjölk toppen!"

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.