Annons

Kalastårta

0
Betygsätt
Portioner
Av recept.se Kategori Bakverk & kakor 26 juni, 2012 Tidning mat & hälsa
Kalastårta

Ingredienser

Tårtbotten

6 st
Ägg
0.5 dl
sockerströersättning
180 g
Smör
0.5 dl
kokosmjöl
1.5 dl
hasselnötsmjöl
2 dl
Mandelmjöl
3 tsk
Bakpulver
2 dl
mosade hallon eller andra röda bär

Chokladmousse

2 st
Ägg
50 g
mörk choklad (70%)
1.75 dl
Vispgrädde
1 krm
Vaniljpulver

Garnering

2.5 dl
Vispgrädde
   
färska bär

Tillagning

  1. Sätt på ugnen på 175 grader. Smöra en springform, cirka 24 i diameter, och lägg lite hasselnötsmjöl i botten. Vispa äggen pösigt i några minuter. Smält smöret på medelsvag värme. Låt sockerströersättningen smälta med.
  2. Häll smöret i äggen. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten. Blanda väl. Häll upp i formen och grädda i 25 minuter. Känn med sticka mot slutet. Låt bottnen svalna innan du delar. Tårtbotten kan med fördel bakas dagen innan.
  3. Chokladmousse: Dela äggen. Vispa äggvitan hårt. Smält chokladen i vattenbad. Rör ner äggulorna i chokladen.
  4. Rör mer chokladsmeten i de vispade vitorna. Blanda väl, tills du fått en hyfsad jämn smet. Vispa grädden väl – men inte för hårt – med vaniljpulvret. Blanda ihop grädde och smet. Ställ i kylen några timmar så det stelnar.
  5. Dela bottnen i två delar. Sprid ett tunt lager bärmos på varje del. Bred chokladmoussen över nedre delen. Lägg andra delen ovanpå med bärmossidan neråt.
  6. Nu är det dags att garnera tårtan. Vispa grädden och bred den överst. Samla färska bär i mitten.

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.