Annons

Kaka med rabarbertäcke och kokos

50min
0
Betygsätt
10 Portioner
Av recept.se Kategori Bakverk & kakor 6 juli, 2012 Tidning isabellas
Kaka med rabarbertäcke och kokos

Ingredienser

Kaka

100 g
Socker
200 g
Mjukt smör
1 st
Ägg
200 g
Vetemjöl
1 tsk
Bakpulver
50 g
fint kokosmjöl
2 dl
Mjölk

Rabarbertäcke

3 st
stjälkar rabarber
1.5 msk
Socker
0.5 tsk
vaniljsocker

Kokostopping

100 g
grovt kokosmjöl
2 msk
Florsocker
2 st
Äggvitor

Tillagning

50min
  1. KAKA: Rör socker och smör ordentligt. Tillsätt mjöl, bakpulver, kokos och mjölk, och blanda väl. Klä en fyrkantig ugnsfast form om ca 25 x 25 cm med bakplåtspapper, och fördela degen i formen med en slickepott. Grädda kakan i ugnen i 180° i 15–20 minuter, tills den är gyllene.
  2. RABARBERTÄCKE: Skär rabarbern i mindre bitar och lägg i en kastrull tillsammans med socker och vaniljsocker. Värm upp, rör försiktigt då och då. När bitarna börjar bli mjuka tar du kastrullen av värmen.
  3. KOKOSTOPPING: Lägg kokos i en kastrull tillsammans med florsocker och äggvitor. Rör i massan tills den är slät och lite seg i konsistensen. Ta kastrullen från värmen. Fördela rabarberkompotten ovanpå kakan, och lägg ett lager kokossmet ovanpå. Grädda kakan i ytterligare 5 minuter, tills kokosen fått lite färg. Servera kakan ljummen, ev med en klick vispad grädde.

Passar till

Smårätter
Grillspett
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.