Annons

Jordgubbsglasspinnar

24h
0
5
12 Stycken
Av recept.se Kategori Glass 26 juni, 2012
Jordgubbsglasspinnar

Ingredienser

Jordgubbsglasspinnar

500 g
jordgubbar
250 g
Mjölk
500 g
Grädde
300 g
Socker
15 g
glykos
1 st
gelatinblad - kan uteslutas
260 g
äggula
200 g
Vit choklad
   
strössel och-eller hackade nötter
12 st
glasspinnar

Tillagning

24h
  1. Värm jordgubbarna och mixa dem till en slät sås. Tillsätt mjölk, grädde, socker och glykos. Blötlägg gelatinet. Koka upp gräddblandningen och vispa ner äggulan, sjud till 83°. Sila och häll i en bunke.
  2. Ta upp gelatinet ur vattnet, krama ur det och tillsätt det i bunken. Förslut bunken och låt vila i kyl till nästa dag. Kör då smeten i glassmaskin. När glassen är klar, doppa i smält vit choklad och toppa med exempelvis strössel eller hackade nötter.

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.