Annons

Ingefärsbröd

1h 45min
0
Betygsätt
2 Stycken
Av recept.se Kategori Matbröd 22 juni, 2012

Ingredienser

Ingefärsbröd

1 l
Filmjölk
2 dl
sirap
2.5 dl
Grovt rågmjöl
2 dl
vetemjöl special
1.5 dl
Grahamsmjöl
2.5 dl
vetegroddar
1.5 dl
havrekross
4.5 tsk
bikarbonat
1.5 tsk
Salt
1 msk
mald ingefära
   
havregryn att strö på toppen

Tillagning

1h 45min
  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj 2 formar à 1 1/2 liter och bröa dem med rågmjöl. Blanda ihop alla ingredienser till en lös deg. Fördela degen i formarna och strö havregryn på toppen. Grädda bröden mitt i ugnen i cirka 1 1/2 timme (lägg ett bakplåtspapper över bröden mot slutet om de ser ut att bli för mörka).
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.