Annons

Inbakad fläskfilé med svamp

1h 10min
0
Betygsätt
Portioner
Av recept.se Kategori Huvudrätt 6 juli, 2012 Tidning isabellas
Inbakad fläskfilé med svamp

Ingredienser

1 st
stor fläskfilé - 600 g
   
lite olja - t ex solrosolja
   
havssalt och färskmalen peppar
125 g
champinjoner - finhackade
100 g
shiitakesvamp - delad i halvor
20 g
Smör

Färs

400 g
kalv- och fläskfärs
1 st
äggula - spara vitan till pensling
1 st
lök - finriven
1 st
knivsudd riven muskot
   
havssalt och färskmalen peppar
2 msk
Vetemjöl
0.5 dl
mineralvatten
1 st
rulle smördeg

dekorering

   
finhackad persilja

tillbehör

   
Ett gott bröd samt en grönsallad – eller gör en coleslaw - finriv morötter och vitkål - vänd ner i tjock matyoghurt och krydda med salt - peppar och en aning socker

Tillagning

1h 10min
  1. Bryn köttet runtom i olja. Krydda med salt och peppar, och ställ åt sidan. Stek svampen i en varm panna i smör. Krydda med salt och peppar. Rör ihop ingredienserna till färsen och vänd ner svampen. Rulla ut smördegen.
  2. Lägg hälften av färsen mitt på smördegen, Lägg filén ovanpå och fördela resten av färsen runt om filén. Rulla ihop och lägg paketet med skarven nedåt på bakplåtspapper i en ugnsfast form. Pensla med äggvita
  3. Tillaga rätten mitt i ugnen i 200˚ i 45 minuter. Servera filén med en driva persilja och grönsallad eller coleslaw samt ett gott bröd.

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.