Annons

Honungsknäcke

45min
0
Betygsätt
Portioner
Av Olof Jönsson Kategori Matbröd 20 juni, 2012 Tidning baka

Ingredienser

1 dl
Mjölk
200 g
Rågsurdeg
210 g
Grahamsmjöl
50 g
Honung
1 tsk
Salt

Tillagning

45min
  1. Blanda samtliga ingredienser till en deg. Låt degen vila i cirka 20 minuter. Kavla ut degen med kavlingspinne, brödkavel eller pastamaskin. Sporra ut bitar i önskad form, nagga. Grädda vid 250° i cirka 5-7 minuter. Brödet får fort färg på grund av honungen så håll noga koll.

Tips från kocken

"Honungsknäcke
Gott till det mesta, men kanske särskilt som fikabröd till en kopp te.

KNÄCKEBRÖD
Olof Jönsson älskar knäckebröd. Han driver Vallentuna Stenugnsbageri, och har också skrivit boken Knäckebröd – en bok om livets hårda ur vilken vi hämtat några godbitar. "

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.