Annons

Högrev på grillen

10h 30min
0
5
4 Portioner
Bild för pernilla
Av pernilla Kategori Huvudrätt 25 juni, 2012
Högrev på grillen

Ingredienser

Högrev

1 kg
högrev
1 st
vitlök
5 st
vitpepparkorn
1 st
lagerblad

Rub

1 msk
gula senapsfrön
1 msk
chiliflakes
   
flingsalt

Glaze

1 dl
kinesisk soja
2 msk
agave sirap
1 msk
ättika
1  
vitlöksklyfta

Tomatsallad

16 st
cocktailtomater - gula och röda
   
flingsalt
   
nymalen svartpeppar
4 msk
Olivolja
2 msk
ättika
2 msk
sirap
2 msk
tomatpuré
2 msk
dillfrö
4 kvistar
dill
   
Gräslök

Färskpotatis gräddbakad i ugn

1 kg
färskpotatis
1 st
vitlök
2.5 dl
matlagningsgrädde
   
flingsalt
   
nymalen svartpeppar

Tillagning

10h 30min
  1. Lägg högrev, en hel vitlök i två delar (skalet kvar) och kryddor i en gryta. Fyll på med vatten så det täcker köttet och koka långsamt i tre timmar. Ta upp köttet. Lägg det i folie och lägg det i kyl under press i minst sex timmar.
  2. Mortla kryddorna till rubben och ”rubba” in dem i köttet. Låt det ligga i rumstemperatur med rub i en timme.
  3. Blanda glazen i en kastrull och koka upp. Låt svalna.
  4. Tänd grillen, grilla köttet runt om och pensla glaze under tiden, tills du har en fin, knaprig yta.
  5. POTATIS Sätt ugnen på 250 grader, skrubba potatisen och halvera dem. Salta, peppra riv över vitlök och häll över grädde. Baka i ugnen i ca tjugo min.
  6. TOMATSALLAD Skär tomaterna i bitar. Salta och peppra. Blanda alla ingredienser till dressingen och blanda ner tomaterna.

Tips från kocken

Bild för pernilla

"När du kokar högreven, ska den vara så genomkokt att gaffeln släpper lätt när du sticker den i köttet. Viktigt är också att lägga den i press i kylen, så att den håller ihop när du ska grilla den. När du grillar köttet, vänd på det ofta och grilla det hårt så du får en fin yta. Pensla ofta med glazen under grillningen."

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.