Annons
Bloggar > Lilla kråkans skafferi > Helstekt igen
Helstekt kotlettrad med fransk tomatsallad

Helstekt igen

Kött Jag skulle nog uppskatta att 90% av allt kött som kommer innanför min dörr är fläskkött.

Igår säkrade jag statistiken och lagade en helstekt kotlettrad. Den tillagades (i vanlig ordning) i låååg temperatur under lååång tid. Det blir så fantastiskt saftigt och gott att jag blir lika överrumplad varje gång!
Tack och lov för att jag inte är rädd för att lämna mitt hem med ugnen påslagen, då skulle jag bli tvungen att sitta inne för jämnan med tanke på alla mina långkok...men eftersom ugnstemperaturen är så låg kan det knappast bränna och mår bara bättre och bättre medan timmarna går.

När jag väljer köttbit i butiken vill jag att det ska vara täckt av en rejäl fettkappa. Jag skär mönster i den och låter den vara kvar under bakningen. Fetter både ger smak till köttet och håller det saftigt. När det är dags att servera är det upp till var och en om det vill äta fettkanten eller ej.

Igår åt vi kotletterna med en fransk tomatsallad och rostad potatis. Det gäller att frossa i tomater nu på sommaren när de är så fantastiskt goda och dessutom billiga!

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.