Annons

Havreflarnsbakelse med smultron

1h
0
Betygsätt
10 Stycken
Bild för Elsa Lansing
Av Elsa Lansing Kategori Bakverk & kakor 22 augusti, 2012

Ingredienser

225 g
mascarponeost
2 dl
Grädde
100 g
Vit choklad
4 dl
smultron
1 st
nektarin
   
citronmeliss och vaniljsocker till garnering
10 st
havreflarn
100 g
Smör
3 dl
havregryn
1.5 dl
Socker
1 tsk
vaniljsocker
1 st
Ägg
1 msk
Vetemjöl
1 tsk
Bakpulver

Tillagning

1h
  1. Vispa grädden.
  2. Blanda marscarponeosten med den vita chokladen.
  3. Vänd försiktigt ner grädden i ost- och chokladröran.
  4. Hacka nektarinen i små bitar.
  5. Lägg ut havreflarnen på ett fat och fördela mascarponekrämen över kakorna.
  6. Toppa med smultron och nektarinbitar. Garnera med citronmeliss och vaniljsocker.
  7. Havreflarn:Sätt ugnen på 200 grader.
  8. Smält smöret.
  9. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  10. Blanda ner smöret och till sist ägget.
  11. Klicka ut smeten på bakplåtsklädda plåtar, ca i msk, med sa 1 dm mellanrum. Grädda mitt i ugnen ca 5 min.
  12. Dra bort pappret från plåten, lägg på ett nytt och upprepa lill smeten är slut.

Tips från kocken

Bild för Elsa Lansing

"Med lite framförhållning kan man smälta hälften av chokladen och blanda den med grädden dagen innan. Sedan vispas chokladgrädden likt den naturella grädden i receptet."

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.