Annons

Hasselnötsmarängtårta med lemoncurd och färska hallon

1h 30min
0
Betygsätt
1 Stycken
Av Nadia Nygren Kategori Bakverk & kakor 30 augusti, 2012 Tidning mat & vänner
Hasselnötsmarängtårta med lemoncurd och färska hallon

Ingredienser

marängbotten

3 st
Äggvitor
1 krm
ättika
2 dl
Socker
1 dl
hasselnötter - grovt hackade

fyllning

2 dl
lemoncurd
2 dl
hallon

servering

2 dl
Grädde - vispad
3 dl
Färska hallon
1 st
ask ätbara blommor
1 st
citron - skalet

Tillagning

1h 30min
  1. Vispa äggvitor och ättika till ett vitt skum. Tillsätt socker och vispa skummet styvt. Vänd i hasselnötterna. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och rita en 25 cm bred cirkel med blyertspenna. Sprid ut smeten jämnt i cirkeln. Baka i ugnen på 100° i 1 timme. Stäng av ugnen och låt marängen stå kvar på eftervärme.
  2. fyllning: Mosa hallonen. Blanda i lemoncurden.
  3. servering: Placera marängbottnen på ett tårtfat. Bred fyllningen över. Toppa med grädde. Dekorera med färska hallon, blommor och rivet citronskal.
  4. Tips: Marängbottnen kan bakas några dagar i förväg. Förvara torrt fram till servering.

Passar till

Efterrätt
Hallonglass
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.