Annons

Halstrad tonfisk med sesam och algsallad

0
5
4 Portioner
Av recept.se Kategori Smårätter 11 juli, 2012 Tidning isabellas
Halstrad tonfisk med sesam och algsallad

Ingredienser

250 g
tonfisk i hel bit
   
en god olja t ex med smak av vindruva
   
havssalt och färskmalen svartpeppar
1 dl
svarta sesamfrön (finns i asiatiska mataffärer)
100 g
färska alger (finns i asiatiska mataffärer)
0.25 dl
sesamolja

Tillagning

  1. Skär tonfisken i 2 cm tjocka skivor. Hetta upp oljan i en stor panna och stek tonfisken i 15 sekunder – se till att steka bitarna på alla fyra sidorna.
  2. Krydda med salt och peppar och vänd tonfisken i sesamfrö. Låt svalna, täck med plastfilm och förvara svalt tills den ska serveras.
  3. Skär tonfisken i små munsbitar, lägg lite alger på varje bit och droppa över sesamolja.

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.