Annons

Hallontryffel

1h 20min
0
5
25 Stycken
Av recept.se Kategori Godis 5 augusti, 2012 Tidning baka
Hallontryffel

Ingredienser

125 g
hallon (ca 2 dl)
0.5 dl
Vispgrädde
1 msk
Smör
200 g
Vit choklad

Garnering

100 g
Vit choklad
   
strössel

Tillagning

1h 20min
  1. Lägg hallonen i en sil som du ställer över en skål. Pressa sedan på hallonen med baksidan av en sked så att hallonpuré silas ner i skålen och kärnorna blir kvar i silen. Mängden hallonpuré ska bli 1/2 dl. Lägg hallonpurén i en kastrull och koka försiktigt utan lock tills mängden har reducerats (minskat) till halva mängden och fått en gelékonsistens. Det tar ett par minuter. Tillsätt vispgrädde och smör och koka upp. Ta blandningen från plattan. Hacka chokladen grovt och blanda ner den i hallongrädden. Rör om tills chokladen har smält. Skeda upp tryffelsmeten i aluminiumformar, men fyll inte ända upp. Ställ att kallna någon timme.
  2. Garnering: Smält den vita chokladen över vattenbad eller i mikron. Fyll upp aluminiumformarna med den vita chokladen, dekorera med strössel och ställ sedan in tryffeln i kylen igen.

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.