Annons

Hallonmoussetårta

5h 30min
0
4.5
12 Portioner
Av Lyran Kategori Bakverk & kakor 2 juli, 2012 Tidning baka
Hallonmoussetårta

Ingredienser

tårtbotten

100 g
Smör
1 msk
Farinsocker
12 st
Digestivekex

fyllning

4 st
Gelatinblad
1 dl
Vatten
1 dl
strösocker
250 g
hallonpuré
5 dl
Vispgrädde

Tillagning

5h 30min
  1. tårtbotten: Mixa kex och farinsocker. Smält smöret och tillsätt detta. Tryck ut smeten i en form med 24 cm diameter och avtagbar botten.
  2. fyllning: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp vatten och socker i en kastrull och rör tills sockret smält; ta av från plattan. Lägg i de urkramade gelatinbladen och låt dem smälta i det varma vattnet, slå detta över hallonpurén. Vispa grädden och vänd ner den i hallongelén. Häll fyllningen över tårtbottnen och ställ kallt i minst 4 timmar.

Passar till

Efterrätt
Hallonglass
Bakverk & kakor
Hallongrottor
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.