Annons

Hallonmoussetårta

0
5
10 Portioner
Av recept.se Kategori Bakverk & kakor 25 juni, 2012 Tidning mat & hälsa
Hallonmoussetårta

Ingredienser

Mazarinbotten

200 g
Mandel
3 msk
sötrix-flor
0.5 krm
stevia
3 msk
Vispgrädde
150 g
Mjukt smör
3 st
Ägg
3 msk
kokosnötsmjöl

Hallonmousse

8 st
Gelatinblad
500 g
hallon
5 dl
Vispgrädde
3 msk
sötrix-flor
0.25 krm
stevia

Servering

1  
ask Färska hallon
   
citronmeliss

Tillagning

  1. Mazarinbotten: Sätt på ugnen på 175 grader.  Skålla och skala mandeln. Mal i mandelkvarn. Häll den malda mandeln och sötning i en matberedare och pulskör några sekunder. Tillsätt sedan en matsked grädde i taget till lämplig mandelmassekonsistens.
  2. Låt mandelmassan vara kvar i matberedaren, lägg i smöret och pulskör. Tillsätt ett ägg i taget och kör till en jämns smet. Rör sedan i mjölet för hand.
  3. Kläm fast ett bakplåtspapper i en springform, cirka 24 cm i diameter. Bre ut mandelmassesmeten väl. Grädda tårtbottnen i cirka 20 minuter. Låt svalna helt i formen och lossna sedan från pappret. Lägg tillbaka bottnen utan papper i formen.
  4. Hallonmousse: Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i minst 5 minuter. Mixa hallonen till puré. Häll cirka 1 dl av purén i en kastrull och värm ordentligt. Tillsätt grädde, blanda väl. Rör ner gelatinet i den varma hallonmixen. Blanda sedan mer den varma hallonmixen i purén.
  5. Häll moussen över tårtbotten. Låt stelna i frysen i 4 timmar. Ta fram tårtan 1 timme före servering. Skär med en vass kniv runt kanten när tårtan är halvtinad. Dekorera med färska hallon och citronmeliss.

Tips från kocken

"Det går bra att använda 200 g mandelmjöl istället för att skålla, skala och mala mandel men då blir mandelsmaken mindre tydlig.
Fler recept av Mariann Andersson hittar du på mariannslchf.se"

Passar till

Bakverk & kakor
Lavendelkakor
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.