Annons

Hallonmousse med lakritskräm och crunch

1h 30min
0
Betygsätt
12 Portioner
Av Wisby Dessertko... Kategori Efterrätt 29 juni, 2012 Tidning baka
Hallonmousse med lakritskräm och crunch

Ingredienser

crunch

300 g
cashewnötter
200 g
rörsocker
1 st
vaniljstång
50 g
Vetemjöl
100 g
osaltat smör

lakritskräm

125 g
Mjölk
200 g
Socker
18 g
lakritspulver
225 g
Ägg
3.5 g
gelatin
150 g
osaltat smör

italiens maräng

150 g
äggvita
250 g
Socker
50 g
Vatten

hallonmousse

250 g
hallonpuré (görs på ca 11 hallon)
15 g
gelatin
526 g
grädde - lättvispad
   
italiens maräng (enligt receptet ovan)
   
Färska jordgubbar att dekorera med

Tillagning

1h 30min
  1. crunch: Värm ugnen till 200°. Blanda alla ingredienser och stryk ut massan på en plåt. Baka i cirka 6 minuter.
  2. lakritskräm: Koka upp mjölk och 100 g socker. Vispa ihop lakritspulver, 100 g socker och ägg. Häll den varma mjölken över äggblandningen och häll sedan tillbaka allt i kastrullen; värm till 85°. Vispa ner gelatinet och smöret (kör med en handmixer om krämen känns gryning).
  3. italiensk maräng: Vispa äggvitorna i en skål. Koka upp socker och vatten till 121° och slå sockervattnet över de uppvispade äggvitorna. Vispa sedan smeten på låg hastighet tills den kallnar.
  4. hallonmousse: Värm hallonen försiktigt och sila sedan bort kärnorna genom en sil. Smält gelatinet och blanda det med hallonpurén. Vispa ner blandningen i marängen och vänd ner den vispade grädden.
  5. montering: Fyll lite lakritskräm i 12 dessertskålar, därpå crunch och spritsa till sist i hallonmoussen. Toppa med färska jordgubbar.

Passar till

Efterrätt
Hallonglass
Bakverk & kakor
Hallonmoussetårta
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.