Annons

Hallonbubbel med röda vinbär och ingefära

0
Betygsätt
6 Portioner
Av recept.se Kategori Dryck 5 augusti, 2012 Tidning isabellas
Hallonbubbel med röda vinbär och ingefära

Ingredienser

500 g
röda vinbär
100 g
Socker
2  
cm färsk ingefära
250 g
hallon
15 st
färska myntablad
5 dl
mineralvatten
   
istärningar

Tillagning

  1. Rensa de röda vinbären, och lägg dem i en gryta med 1 dl vatten, socker och skalad ingefära. Koka upp blandningen och låt den koka i 5–6 minuter, tills sockret är helt löst.
  2. Ta grytan från värmen, och tillsätt hallon och myntablad. Låt kallna helt.
  3. Sila den kalla saften, mosa gärna bären lite extra för att få ut saften. Häll därefter saften i en kanna.
  4. Blanda saften med mineralvatten enligt proportionerna 1:3, och servera omedelbart med istärningar.

Tips från kocken

"Mineralvattnet kan ersättas med
champagne eller mousserande vin."

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.