Annons

Gyllene majsknäcke

48h
0
Betygsätt
Portioner
Av Olof Jönsson Kategori Matbröd 20 juni, 2012 Tidning baka

Ingredienser

Dag 1 - fördag

10 g
Rågsurdeg
40 g
Rågmjöl
100 g
Polenta
160 g
Vatten

Dag 2

   
Fördegen
150 g
Burkmajs
100 g
Fint rågmjöl
100 g
Grovt rågmjöl
60 g
Vetemjöl
1 tsk
Salt

Tillagning

48h
  1. Dag 1: Blanda alla ingredienser; degen blir som en smet. Låt den lösa degen vila i bunken under plast i rumstemperatur till nästa dag. Du har nu gjort en fördeg, som gör att brödet kommer att smaka mer.
  2. Dag 2: Blanda alla ingredienser inklusive fördegen från föregående dag. Låt degen vila i kylskåp i minst 2 timmar; det behövs, för degen är ganska blöt men blir efter vilan mindre kladdig, segare i konsistensen och lättare att kavla. Gör bollar som sedan kavlas ut till runda kakor med kavlingspinne eller brödkavel. Nagga och skär ut ett hål i mitten av varje kaka. Grädda vid 275° i cirka 5-7 minuter, håll noga koll.

Tips från kocken

"Gyllene majsknäcke
Ett gott bröd med trevligt sötaktig karaktär.

KNÄCKEBRÖD
Olof Jönsson älskar knäckebröd. Han driver Vallentuna Stenugnsbageri, och har också skrivit boken Knäckebröd – en bok om livets hårda ur vilken vi hämtat några godbitar. "

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.