Annons

Grillade paprikor med het fyllning

0
4
Portioner
Av recept.se Kategori Smårätter 13 augusti, 2012 Tidning isabellas
Grillade paprikor med het fyllning

Ingredienser

6 st
röda paprikor

Fyllning

250 g
ricotta
2 msk
finhackad koriander
0.25 st
röd chili - finhackad
2 msk
färskrivet skal från 1 obesprutad citron
   
havssalt & färskmalen peppar

Tillagning

  1. Skär toppen av paprikorna, spara toppen. Avlägsna alla kärnor, t ex med hjälp av en långsmal kniv.
  2. Rör ihop ingredienserna till fyllningen och fyll paprikorna med den genom att lägga fyllningen i en fryspåse, klippa hål i ett hörn och spritsa ut massan.
  3. Lägg på paprikatoppen som lock – lägg ev en liten bit aluminiumfolie i toppen först, så osten inte rinner ut för mycket. Lägg de fyllda paprikorna på den varma grillen och grilla dem 2–3 minuter på varje sida.
  4. Ta dem från värmen, men låt vila en stund innan du skär dem i tjocka skivor och serverar.

Tips från kocken

"Paprikorna kan kärnas ur och fyllas med ricottablandningen
på morgonen. Förvara dem färdiga i kylen tills
det är dags att grilla dem.
"

Passar till

Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.