Annons

Grillad merguez med aubergine- och couscoussallad

0
4
4 Portioner
Bild för Malin Andersson
Av Malin Andersson Kategori Huvudrätt 27 augusti, 2012 Tidning mat & vänner

Ingredienser

8 st
merguezkorvar

Couscoussallad

1 st
gul lök
1 st
aubergine
200 g
kikärter
200 g
körsbärstomater
2 msk
rapsolja
1 dl
persilja
2 tsk
chilipulver
   
Salt
   
svartpeppar
2 dl
mograbieh couscousgryn (går även bra med de mindre grynen)
4 dl
grönsaksbuljong

Fetaostcréme

100 g
fetaost
2 dl
crème fraiche
   
Salt
   
svartpeppar

Tillagning

  1. Couscoussallad: Koka Mograbieh-couscousen i grönsaksbuljongen 20 minuter. Finhacka löken. Skär auberginen i 2x2 cm-kuber. Hetta upp rapsoljan. Fräs lök och aubergine. Tillsätt kikärterna och körsbärstomaterna, fräs ytterligare 5 minuter. Blanda couscousen med grönsaksfräset. Tillsätt persilja och chilipulver, smaka av med salt och peppar.
  2. Fetaostcrème: Smula fetaosten och blanda med crème fraichen. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Servering: Grilla merguezerna. Servera med den varma couscoussalladen samt fetaostcrèmen.
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.