Annons

Gräddtårta

0
Betygsätt
8 Portioner
Av recept.se Kategori Bakverk & kakor 25 juni, 2012 Tidning mat & hälsa
Gräddtårta

Ingredienser

Tårtbotten

200 g
osaltat smör
7 st
Ägg
3 msk
sötrix-flor
0.25 krm
stevia
0.5 tsk
Vaniljpulver
1.5 dl
Vispgrädde
2 dl
kokosmjöl
2.5 tsk
Bakpulver

Bärmos

3 dl
mosade jordgubbar
1 dl
Vispgrädde

Vaniljkräm

1 st
Gelatinblad
2 dl
Vispgrädde
3 st
Äggulor
2 msk
sötrix-flor
0.25 krm
stevia
0.5 tsk
vaniljpulver eller frön från 1 urgröpt vaniljstång
100 g
osaltat smör

Garnering

3 dl
Vispgrädde
   
färska jordgubbar

Tillagning

  1. Tårtbotten: Sätt på ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ägg och sötning pösigt. Häll i smöret i äggsmeten och vispa ner vaniljpulver och grädde. Blanda kokosnötmjölet med bakpulvret och rör ner det i smeten
  2. Smöra och bröa (gärna med pofiber) en springform, cirka 24 cm i diameter, eller kläm fast bakplåtspapper. Häll smeten i formen. Grädda i cirka 30 minuter. Känn med sticka att den är färdig.
  3. Vaniljkräm: Krämen kan med fördel göras dagen innan. Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten i minst 5 minuter. Visa samman övriga ingredienser förutom smöret i en kastrull och sjud (ska ej koka) tills krämen tjocknar. Ta från värmen och lägg i det blötlagda gelatinbladet, vispa sedan ner smöret en bit i taget. Ställ krämen i kylskåp och rör om då och då. Krämen blir tjockare ju kallare den blir.
  4. Dela tårtbotten i tre delar och bred vaniljkrämen över bottendelen. Lägg på nästa botten och sprid de lätt mosade bären på den. Lägg försiktigt den sista delen. Vispa grädden och spritsa eller bred den över tårtan. Garnera med färska jordgubbar.

Tips från kocken

"Fler recept av Mariann Andersson hittar du på mariannslchf.se! "

Passar till

Smårätter
Köttfärspaj
Dela:
Annons

Kommentera

Du måste logga in för att kommentera.